Hogyan működik a rehabilitáció a gyakorlatban:

 

A kutya viselkedési problémái forrásának feltárása után egy rehabilitációs programot dolgozok ki, amelyet a - gazdival egyeztetve – következetesen alkalmazunk a következő hetekben, hónapokban (egyszerűbb eseteknél ez akár néhány nap is lehet).

Az előírt gyakorlatokat otthon illetve a kutya közvetlen környezetében (pl. sétáltatás során) tudja a gazdi elvégezni, így azokat könnyen be lehet illeszteni a mindennapi életbe (míg egy normál kutyaiskolai foglalkozás során a kutyaoktató/kutyatréner illetve a kutyakiképző szakemberek ezeket a problémákat nem tudják orvosolni, hiszen a csoportos foglalkozások során erre nincs lehetőség).

 

Egyéni, személyre szabott foglalkozások háznál

Minden kutyának szüksége van egy alapképzettségre ahhoz, hogy harmonikus és biztonságos életet élhessen gazdájával. Kocsiban utazni, ülni, feküdni, maradni, várni az ételre, biztonságos módon sétálni, hallgatni a gazdi behívására – elengedhetetlen tudás a mai világban egy kutya számára. Egyéni oktatás keretében, háznál történik a kutya (és gazdája) tanítása, igazodva a gazdi igényeihez és a kutyus képességeihez.

Kutyapszichológus | Kutyaszakértő| Kutyaoktató | Kutyatréner | Kutyakiképző szolgáltatások

Viselkedési problémák kezelése kutyakozmetikusnál, állatorvosnál

Rengeteg kutya fél a kutyakozmetikustól és az állatorvosi rendelőben, aminek következtében az esetek többségében szedálni kell őket ahhoz, hogy a beavatkozás sikeres legyen. A nyugtatók azonban nem tesznek jót a kutya szervezetének, így amennyire lehet, kerülni kell ezek alkalmazását. A megfelelő módszerekkel és egy rehabilitációs folyamat keretében a legfélősebb kutyánál is el lehet érni, hogy nyugodtan tűrje az orvosnál a vizsgálatot, illetve a kozmetikusnál a különböző kezeléseket. A gazdival együtt látogatunk el ezekre a helyekre és mind a kutyának mind pedig gazdájának megtanítom, hogy kell a nyugodt, megadó állapotot elérni a kutyánál ahhoz, hogy stressz mentesen átvészelje a kutya ezeket a helyzeteket.

 Kutyapszichológus | Kutyaszakértő| Kutyaoktató | Kutyatréner | Kutyakiképző szolgáltatások

Menhelyről örökbefogadott kutyák beillesztése új környezetbe

A menhelyi kutyák nagy többségénél nem áll rendelkezésünkre információ a kutya korábbi életét illetően. Legtöbbjüket sajnos rossz körülmények között tartották, esetleg bántalmazták, kínozták. Ennek következtében sok kutyánál alakult ki félelem az embertől, bizonyos tárgyaktól vagy súlyosabb esetekben akár agresszió is. Ezen problémák kezelése gyakran hosszabb időt vesz igénybe, viszont az új gazdinak könnyebb dolga lesz, hiszen a kutya egy új környezetbe került, ami nagyban elősegíti a kutya fejlődését. A rehabilitáció első körben a kutya otthonában történik, majd kiterjesztjük az oktatás helyszínét először a kutya szűkebb, később pedig a tágabb környezetére.

 

Új kutya beillesztése a családba

Egy új kutya beilleszkedése egy meglévő családba nem mindig problémamentes. Főleg, ha ott már van egy másik kutya, macska vagy esetleg más háziállat. Nagyon fontos ilyenkor, hogy már az első percekben tudassuk az új kutyával, hogy ő hol foglal helyet a falkarangsorban. Általában 3-5 hét alatt minden kutya beilleszkedik új környezetébe, ez alatt azonban folyamatosan és következetesen nevelni kell őt. Ehhez egy minden részletre kiterjedő és a kutya egyéniségére szabott programot dolgozok ki amelyet, a gazdi könnyen követni tud az egyértelmű utasítások alapján.

 

Egyéb problémák kezelése

Gyakran előfordul, hogy a gazdik olyan problémákkal szembesülnek, ami apróságnak tűnhet, ám nagyon megkeseríti mindenki életét. Ilyen lehet például, hogy nagy nehézségek árán vagy egyáltalán nem tudják kutyájukat betenni az autóba; esetleg a kutya minden vendéget felugrálással és hatalmas „puszikkal” üdvözöl; vagy éppen kergeti a családban lévő macskát/egyéb háziállatot; esetleg nem használja a kutyaházat a leghidegebb időben sem. Ilyen esetekben kutyapszichológusként/kutyaviselkedés szakértőként hatékony és egyszerű megoldásokat kínálok a gazdiknak.

Árak

 • Viselkedési problémák kezelése, rehabilitálás, oktatás

  Budapesten 8 000 Ft/ óra

   

  Az állapotfelmérés INGYENES

  (amennyiben konzultáció követi)!

   

  Menhelyről örökbefogadott kutyák esetében 15% kedvezmény minden óra árából!

   

  Forduljon hozzám bizalommal!

  +36 30 670 6720