Tósoki Heléna kutyaviselkedés-szakértő, kutyatréner
+36 30 670 6720

info@kutyaszakerto.hu


Nem olvastunk utána, nem kérdeztünk utána, csak magunkhoz vettük őt picinek. Szerelem volt első látásra. Csupa ránc és puhaság. Nem kellett sok idő, kimutatta az igazi jellemét. A fajta minden negatív tulajdonságával fel volt ruházva. Makacs volt, akaratos volt, birtokló volt, domináns volt......Egy igazi shar pei volt. Sajnos sokáig vártunk, a helyzet elhatalmasodott, tönkre téve ezzel a mindennapjainkat, kizárva mindannyiunkat a futtatók közösségéből. Maradt nekünk a magányos séta, a zárt futtató, a szorosan rövidre vett póráz, és a sok – sok átveszekedett este, kutyával és férjjel egyaránt. Megoldást kutatva jutottunk el Helénhez. Az utolsó mentsvárunk volt. Bíztunk benne ismeretlenül is, hiszen nem volt más lehetőségünk! Majd eljött hozzánk, és beváltott minden olyan reményt, amit hozzá fűztünk! Az a sok törődés, odafigyelés, áldozatos munka, és a rengeteg ránk szánt idő meghozta a várva-várt sikereket! Mára közösségben sétálunk, egyensúlyban élünk, értjük a kutyánkat, ezáltal képesek vagyunk fenntartani azt  a kiegyensúlyozott jellemet, amit idő közben kovácsolt nekünk Helén! Minden nap, mikor ránézünk a kutyánk  arcára és boldognak látjuk, hálát adunk Helén tudásáért és törődéséért! - (Csilla, Ádám és Dió)

Helén segítségére először az 1 éves beagleünknél szorultunk. Leia minden nap bepisilt, sokszor rágott meg bútorokat, és a séták során is kezelhetetlen volt. Hiába olvastunk el kutyaneveléssel foglalkozó könyveket, hiába néztünk videókat, semmi sem úgy történt, ahogy az a "nagykönyvben" meg volt írva. Első találkozásunk után már aznap este elkezdtük alkalmazni Heléna tanácsait, és 2 hónap alatt egy nyugodt, pisi mentes kutyát kaptunk. Pár év múlva úgy éreztük, hogy jó lenne egy társ Leia mellé. Ekkor hoztuk el Lokit egy menhelyről. Gyorsan megszerették egymást, viszont szembesülnünk kellett azzal, hogy egy új családtag mennyire meg tudja borítani a falkasorrendet. Loki vonyított, amikor nem voltunk otthon, és majdnem minden kutyára morgott, harapott. Nem volt kérdés hogy kit hívjunk fel. Nem tudtuk hol csúszott meg a nevelésünk, mindent úgy csináltunk, ahogy tanultuk (legalábbis így gondoltuk). Gyorsan kiderült, hogy milyen apróságokon tud múlni egy kutya kiegyensúlyozottsága. Ismét kaptunk tanácsokat és feladatokat, amit gyakorolni kell velük. Loki viselkedése nagyon gyorsan pozitív változásokon ment át pár hét alatt. Minden nap tanulunk, sétálunk és játszunk velük, hihetetlen hogy a kanapé kutyákból milyen jó kutyákat neveltünk Helén közreműködésével. Ezúton is köszönjük a sok segítséget, és hogy bármikor számíthatunk rád, ha elakadunk valamiben. - (Zsolt, Leia és Loki)

Egy süket kutyus befogadása után ajánlás útján találtam Helénre, és neki köszönhetem, hogy a kis kedvencem szabadon rohangálhat, nem egy pórázon kell leélnie az életét. Tiszta szívvel ajánlom őt. - (Gyöngyvér és Szekszi)

A korábbi rongálások, ami miatt felkerestelek, az oktatás első alkalmától megszűntek. A szabályokat, tanácsokat betartottuk, a séták kellemessé váltak, újabb "borzalom" már nem várt minket. Zsömi nagyon sokat változott, nagyon büszkék vagyunk rá. - (Melinda és Zsömi)

Tiszta szívből ajánljuk Helént, aki a kutyázás minden területén maximálisan a segítségünkre van a mai napig. Többre vágytunk, mint amit egy kutyaiskola nyújt…mivel ott nem találtuk meg a választ különböző viselkedési problémákra, fegyelmezésre, ezért elkezdtünk keresni ebben jártas szakembereket. Végül Edi kutyánk tenyésztője ajánlotta Helént, amiért a mai napig hálásak vagyunk neki.  Helén segítségével elkezdtük átvenni az irányítás szerepét, a vezetői pozíciót. Ha menet közben bármilyen problémával szembesültünk, Helén válasza azonnal segített továbblendülni! MERT MŰKÖDÖTT! Ha a kutyák etetésével, viselkedési problémáikkal, fegyelmezésükkel, játék, koncentráció, vezetői pozíció (falkasorrend) problémáid vannak, bátran keresd Őt, nálunk csodát tett!  Egy kutyával kezdtünk, ma már négyen vagyunk, napi szinten dolgozunk, kovácsoljuk a falkát, ha kell birkákat terelünk, canicrossozunk, fegyelmet tanulunk, játszunk és szeretünk, de nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük! Köszönjük Helén! - (Judit, Laci & Rose, Sid, Edi és Maxi)

Szeretettel ajánlom mindenkinek Tósoki Heléna kutyapszichológust. Gianni nevű kutyusunkra rá sem lehet ismerni amióta Helén nálunk járt. Fantasztikus ember, csodákat tesz a kis négylábú kedvenceinkkel. - (Andrea és Gianni)

Nagyon örülök, hogy megismerhettem Helént, sokat segített a családunknak gyermekünk születése után, amikor problémák léptek fel az addig egyedüli kedvencünk, a kutyánk viselkedésében. Azóta is hozzá fordulunk, ha tanácsra van szükségünk. Még soha nem találkoztam senkivel, aki így beszéli a kutyák nyelvét, érti a gondolataikat, ismeri az érzéseiket. Köszönjük a sok segítséget! - (Anett és Mini)

Helén megváltoztatta az életünket, és ezért örökre hálásak leszünk neki. Molly mentett kutya, hatalmas önbizalomhiánnyal került hozzánk, és mivel mi ezt rosszul kezeltük, családunk legdominánsabb tagjává vált. Helén következetes és agresszió mentes tippjeivel megtanított minket arra, hogyan legyünk egyben jó vezetője és társa a kutyánknak. Molly végre boldog, ahogy mi is. - (Timi és Molly)

Helén segített megoldani Pierre kutyám összes viselkedési problemáját. Kezdve attól, hogy ki a főnök, ki engedelmeskedik kinek, egészen odáig, hogy mára a kisfiam nyúzza, tolja, vonja es egy pillanatra se jön már belőlem az az aggódó rossz érzés, ami korábban gyötört, hogy a kutyám támadni fog vagy ugatni, morogni. A kiskutyám egy mentett, 5 éves, ivartalanított kan. Neki is, de főleg nekem nagyon sokat kellett dolgoznunk azért, hogy minden a helyére kerüljön, de szerencsére rátaláltam Helénre, aki megmutatta, vagy volt, hogy rávezetett, arra hogy mikor milyen magatartás a helyes. - (Kata és Pierre)

Az ember sokszor azt hiszi, mindent tud a kutyájáról. Nos, ez tévedés. 11 évesen kaptam az első kutyusomat. Onnantól kezdve mindig családunk tagja volt egy kutyagyerek is. 40 év 5 Kutyabarát. Mindegyik más, mindegyik egy egyéniség. 1 kivételével mentett állataink voltak. Ez nálunk a családban törvényszerű volt. Azonban az 5. barát felülmúlt minden „várakozásunkat". Sok szomorúság érte valószínűleg, amire rátaláltunk. Frédi egy drótos Német vizsla. Temetőből mentettük. Szomorú volt, aztán boldog lett, majd ismét szomorú, ahogy mi is azok voltunk. Sokat volt a szüleimmel, akik közben „elmentek", és velük együtt az Ő kutyusuk is Lili. Frédi azt gondolta, hogy itt az ideje, hogy megtörténjen a hatalom átvétel. Sajnos ezt agresszióban fejezte ki. A férjemet nem engedte vissza éjjel az ágyba, morgott. Ahogy az unokára is. Engem meg bevédett. Próbálkoztunk, de nem sok sikerrel. És akkor döntöttünk, hogy segítséget kérünk. HELÉN! Igen sikerrel járt, és jártunk. Nehéz napokat, heteket éltünk át, de Frédi alakult. Ma már Mi alszunk az ágyban, és Frédi a földön mellettünk.  Sokkal kezelhetőbb lett, és így a mi életünk is egyszerűbb lett vele. Tudom ajánlani, nem ciki segítséget kérni. Helén rögtön megértette Frédi „üzenetét", és továbbította felénk. Hálásak vagyunk, mert szerintünk mindegyikünknek szebb lett az élete. - (Gabi, Miklós és Frédi)

Életem egyik legjobb döntése volt, amikor felhívtam Helént és a segítségét kértem. Ő mutatott rá az okra, hogy miért is alakult ki viselkedési probléma a kutyámnál és a tanácsai miatt haladunk nagyon jó úton a boldog, kiegyensúlyozott kutya-gazdi élet felé. Helén mindig nagyon segítőkész és mindig számíthatunk rá email-en, telefonon és személyesen is. Szaktudása vitathatatlan, látszik, hogy összhangban van a kutyákkal és emellett a kutyák gazdáival is remekül szót ért, módszerei pedig nagyon hatásosak. Mindenkinek csak ajánlani tudom Őt! Köszönünk mindent! - (Kinga & Penny)

Három éve hoztunk el egy akkor 6 hónapos kiskutyát (Lizit) a menhelyről, akivel sajnos sok problémánk volt. Nagyon félt mindenhol, nem volt szocializálva, szinte sétálni sem lehetett vele, de látszott, hogy egyébként minden érdekelné, mindenre kíváncsi. Jártunk vele kutyaiskolában, ahol megtanulta az engedelmességet, de sajnos az alapprobléma (fél, bizonytalan) nem oldódott meg.  Ekkor találtunk rá Helénre, aki nem csak engedelmességre tanítja a kutyákat, hanem kutyapszichológiával is foglalkozik, ami véleményem szerint a legfontosabb dolog. Meg kell érteni, hogy milyen dolgok vannak egy kutya viselkedése mögött, és azt kell kezelni. Rengeteg hasznos tanácsot kaptunk Heléntől, pl. hogyan lehetünk valóban mi a falkavezérek, vagy hogyan viselkedjünk bizonyos helyzetekben. Egy példa: Lizi szinte minden kutyától félt, amin mi úgy tudtunk segíteni, hogy simogatással ledomináltuk a másik kutyát, így Lizi tudta, hogy nem kell félnie, mert mi (falkavezérek) kezeljük a helyzetet. Ezt látva Lizi már érdeklődött is a másik kutya iránt. Elsősorban magunkon kell(ett) dolgozni, ami meglátszik Lizin is, hiszen egy kiegyensúlyozott, érdeklődő kutya lett belőle.  Nagyon örülök, hogy rátaláltunk Helénre, és hálásak vagyunk neki a sok tanácsért, mert óriási változást értünk el Lizivel. Ma már bátran visszük őt magunkkal bárhova, mert tudjuk, hogy csak rajtunk múlik, hogy ő jól viselkedjen. - (Ági, Szabi és Lizi)

Helén megmutatta Nekünk, hogy hogyan tartsuk be a hierarchiát és szabályokat a családban. Ezeknek tudatában még nagyobb lett a boldogság és még jobban imádjuk Brutuskát! Mindenkinek tiszta szívből ajánlom nagyszerű szaktudását, ami párosul a hihetetlen állat szeretettel. - (Barbara és Brutus)

Mentett kutyusunknál, Bogyónál, többféle viselkedési problémát tapasztaltunk. Pórázon sétálva támadta a kutyákat, az embereket, így a sétáltatás maga volt a rémálom.  El voltunk keseredve, de ezután megtaláltuk Helént. Iránymutatást adott azzal kapcsolatban, hogyan legyünk mi a dominánsak, hogyan adjunk kutyusunknak biztonságot. Nevelési tanácsokkal, gyakorlatokkal látott el bennünket, valamint kiderült, hogy Bogyó étrendjében is változtatásra van szükség. Sohasem gondoltuk, hogy egy szófogadó, játékos és ragaszkodó fickó válhat belőle.  Helén profi és nagyon korrekt kutya viselkedés szakértő! Bármikor fordulhattam hozzá tanácsért. Bátran és tiszta szívből ajánlom mindenkinek, aki szükségét érzi :-) Köszönjük, Helén! - (Bea, Panna és Bogyó)

Hezsi mentett kutyaként került hozzám tíz hónapos korában és az első, egyben legnagyobb kihívás a szeparációs szorongás kaotikus háborúja volt. Hezsi torokszakadtából üvöltött, pakolt és rombolt, piszkolt mindenhová már akkor is, ha csak tíz percre mentem el. A hagyományos tanácsokat működésképtelennek bizonyultak. Helén első pillantásra pontosan felmérte a kutya pszichés állapotát és nem csak azt mondta meg, mit és hogyan csináljak, hogy a probléma megszűnjön, hanem a lehető legjobban megtanított engem arra is, miként kell egy kutyával kommunikálni. Tanácsai beváltak, azóta rendezett, csendes lakásra megyek haza és ami a legfontosabb, kiegyensúlyozott, boldog kutyára. Az általa javasolt tréning nemcsak ezt a speciális (és nagyon nehéz) problémát oldotta meg, de jól működő kapcsolatot hozott létre köztem és a kutyám között. - (Árnika és Hezsi)

Bonó másfél éve került hozzám, korábbi helyén meglehetősen rossz körülmények között tartották, ezért mind egészségileg, mind lelkileg elég rossz állapotban volt. Mivel Bonó előtt nem volt kutyám, tapasztalatlan gazdiként, leszámítva, hogy az első pillanattól kezdve imádom, elég sok alapvető hibát elkövettem, amik miatt az együttélés nehéz lett és problémás. Ekkor kaptam egy tippet, hogy hívjam fel Helénát és kérjek tőle segítséget. Az első találkozás olyan volt, mint egy CSODA. Helén a „helyzetfelmérés" után, mindent elmagyarázott, elmondta, hogy mit csinálok rosszul, hogyan csináljam helyesen. Rengeteg kérdésem volt, amikre kivétel nélkül választ kaptam. A találkozás után megértettem az összefüggéseket, hogy mi miért van és jobban megismertem a kutyámat, ami érezhetően nagyobb összhangot eredményezett a kapcsolatunkban és azóta egy kiegyensúlyozott harmonikus kutya-gazdi kapcsolatban tesszük boldogabbá egymás mindennapjait. - (Dóri és Bonó)

Helénát akkor találtuk meg, amikor már teljesen tanácstalanok és tehetetlenek voltunk, ugyanis a 2 tacskónk egyszerre szenvedett szeparációs szorongásban egy költözés után és állandó falka harcok folytak a vezető pozícióért. Helénával való első találkozásunk után a pokol legmélyebb bugyraiból láttuk meg a fényt, ahol elmondta hogy a kutyáknak semmi bajuk nincs, de szívesen megmutatja mit csinálunk rosszul. Pár napon belül drasztikus javulást értünk el és nagyjából még 3 találkozó volt szükséges ahhoz hogy minden problémát kiküszöböljünk. A kisebb fajtajellemzőkből fakadó problémákon túl, teljesen tünetmentesek lettünk! - (Marina, Joci, Vacak és Panni)