Tósoki Heléna kutyaviselkedés-szakértő, kutyatréner
+36 30 670 6720

info@kutyaszakerto.hu


Címoldal

Ön tapasztalja kutyájánál az alábbi viselkedési zavarok valamelyikét?

  • puppyhead vonyít, sír, tombol ha egyedül marad
  • puppyhead húzza a pórázt és kezelhetetlen a séták során
  • puppyhead felugrál a vendégekre vagy gazdáira
  • puppyhead egyáltalán nem fogad szót
  • puppyhead állandóan elszökik otthonról
  • puppyhead szétszedi a lakást/kanapét/fotelt/ágyat
  • puppyhead folyton ugat
  • puppyhead fél bizonyos hangoktól vagy tárgyaktól
  • puppyhead agresszív más kutyákkal és/vagy emberekkel
  • puppyhead nem fogadja el az új családtagot (legyen az ember/gyerek/kutya/macska)
Minden nem kívánt viselkedés megszüntethető, ne törődjön bele a helyzetbe!
Bemutatkozás

Bemutatkozás

Szaktudásomat külföldön, egy nemzetközileg elismert szervezetnél szereztem kutyapszichológiából és a kutyaviselkedés tudományából. Az elmúlt években több mint ezer viselkedés zavaros kutyának segítettem kiegyensúlyozottá válni (szinte minden fajta kutyát treníroztam már a kistestű yorkiktól kezdve a nagytestű kaukázusi juhászig). Hivatásos kutyapszichológusként legfőbb küldetésem a gazdiknak segítséget nyújtani, hogy kapcsolatuk kedvencükkel harmonikus legyen, illetve az a kölcsönös megértésen és a mindkét fél számára érthető kommunikáción alapuljon. Célom, hogy elősegítsem egy olyan kutyatartó kultúra kialakítását Magyarországon, ahol a kutyák stressz-mentesen élhetnek együtt az emberekkel, a gazdik pedig büszkék lehetnek a nyugodt és kiegyensúlyozott kutyáikra. A kutyák rehabilitációjában a falkavezérség alapelveit ötvözöm pozitív megerősítéssel, ezért a módszerem teljesen agressziómentes és a kutyákkal való együttműködésen és tiszteleten alapul.

Gyermekkorom óta élek együtt kutyákkal és az elmúlt 20 évben igyekszem mindent megtenni a bajba jutott, utcára tett állatokért. Rendszeresen mentem is a kutyákat és a cicákat, majd rehabilitáció után megfelelő örökbefogadót keresek nekik.

Diploma
Kutyapszichológia

Mi is az a kutyapszichológia?

A kutyapszichológia a kutyák elméjének kutatásával foglalkozó tudományág. Többek között a kutya tanulási képességeit, szociális viselkedését, kommunikációs eszközeiket, környezetükhöz való viszonyulásukat, érzelmi világukat, reakcióképességüket illetve ezek megnyilvánulási formáit vizsgálja és a folyamatosan feltárt új ismeretek szolgálnak alapul a kutyapszichológusok munkájához, illetve segíti a gazdikat a kutyájukkal való kommunikációban és interakcióban. Hazánkban a kutyapszichológia, mint tudományág még viszonylag új keletű, éppen ezért óriási hiány van jól képzett szakemberekből. A problémák gyökeréhez eljutni és a kutyát rehabilitálni csak úgy lehet, ha értjük a kutya pszichéjét, motivációit és jelzéseit. A viselkedésterápia végeredménye pedig nem más, mint egy kiegyensúlyozott, boldog és problémás viselkedéstől mentes kutya.

X

Kedves Gazdik!
A járványhelyzetre tekintettel, illetve a vidéken élők számára lehetőség van online konzultáció igénybevételére videochat formájában. Részletek és időpont kérés:
06-30 670-6720 vagy info@kutyaszakerto.hu