Ön tapasztalja kutyájánál az alábbi kutyaviselkedési problémák valamelyikét?

- húzza a pórázt és kezelhetetlen a séták során
- új családtag érkezésével felmerült viselkedési problémák
- felugrál a vendégekre vagy gazdáira
- egyáltalán nem fogad szót- vonyít, sír, tombol ha egyedül hagyják
- állandóan elszökik otthonról
- szétszedi a lakást/kanapét/fotelt/ágyat
- retteg a kutyakozmetikusnál/állatorvosnál
- folyton ugat
- fél bizonyos hangoktól vagy tárgyaktól
- agresszív más kutyákkal és/vagy emberekkel
 

Az Ön kutyájának más problémája van? kattintson ide!

 

 Minden problémára van megoldás!

A kutyaviselkedés szakértő személyében!

 

INGYENES ÁLLAPOTFELMÉRÉS

(AMENNYIBEN KONZULTÁCIÓ KÖVETI)

 +36 30 670 6720

 

Hogyan működik a rehabilitáció a gyakorlatban:

 

A kutya viselkedési problémái forrásának feltárása után egy rehabilitációs programot dolgozok ki, amelyet a - gazdival egyeztetve – következetesen alkalmazunk a következő hetekben, hónapokban (egyszerűbb eseteknél ez akár néhány nap is lehet).

Az előírt gyakorlatokat otthon illetve a kutya közvetlen környezetében (pl. sétáltatás során) tudja a gazdi elvégezni, így azokat könnyen be lehet illeszteni a mindennapi életbe (míg egy normál kutyaiskolai foglalkozás során a kutyaoktató/kutyatréner illetve a kutyakiképző szakemberek ezeket a problémákat nem tudják orvosolni, hiszen a csoportos foglalkozások során erre nincs lehetőség).

Magyarországon egyedülálló módon, nemzetközileg elismert kutyapszichológusi végzettséggel rendelkezem és a megszerzett tudásomat folyamatosan frissítem mind a hazai, mind pedig a külföldi kutatások és tapasztalatok alapján. 

 

Mi is az a kutyapszichológia?

 

A kutyapszichológia a kutyák elméjének kutatásával foglalkozó tudományág.

Többek között a kutya tanulási képességeit, szociális viselkedését, kommunikációs eszközeiket, környezetükhöz való viszonyulásukat, érzelmi világukat, reakcióképességüket illetve ezek megnyilvánulási formáit vizsgálja és a folyamatosan feltárt új ismeretek szolgálnak alapul a kutyapszichológusok munkájához, illetve segíti a gazdikat a kutyájukkal való kommunikációban és interakcióban.

Hazánkban a kutyapszichológia, mint tudományág még viszonylag új keletű éppen ezért óriási hiány van jól képzett szakemberekből. A kutyákkal foglalkozó kiképzők mindössze egy kutyatréneri végzettséggel rendelkeznek, ami nem nyújt elég alapot nekik a kutyapszichológia terén. A legtöbben ezért nem is foglalkoznak viselkedési problémák kezelésével (vagy nem elég hatékonyan) és csak a kutyák bizonyos feladatokra történő kiképzését végzik. Ennek eredménye, hogy bár a kutya tökéletesen szót fogad a gazdájának (ül, fekszik, marad stb.), mégis viselkedési problémákkal küzd (pl. tönkretesz mindent amikor egyedül marad otthon).

A problémák gyökeréhez eljutni és a kutyát mentálisan rehabilitálni csak egy hivatásos kutyapszichológus (kutyaviselkedés szakértő) képes. A viselkedésterápia végeredménye pedig nem más, mint egy kiegyensúlyozott, boldog és problémás viselkedéstől mentes kutya. 


Kutyapszichológus | Kutyaszakértő| Kutyaviselkedés szakértő

Kutyapszichológus | Kutyaszakértő| Kutyaoktató | Kutyatréner | Kutyakiképzés

 

Visszajelzések

  • "Ha problémás a kutyusod, Helénát tudom ajánlani. Benji-vel csodát művelt" - Lujza

    "Saját tapasztalat alapján ajánlom minden kutyagazdinak" - Anette

    "Diesel kutyánkra rá sem lehet ismerni. Egy boldog és szófogadó kutya lett belőle" - Bea és Attila